Letní počasí se přihnalo s ohromnou silou a poskytuje nám dostatek možností ke grilování na zahradě, ať už s rodinou či přáteli. Možností co grilovat je samozřejmě hodně, můžete se pustit do grilování masa, zeleniny, sýra, nebo třeba ovoce. Grilování není nijak složitá záležitost, chce to však přípravu.
1. Maso
Pokud chcete grilovat maso, pak jej musíte dopředu nakoupit v poměrně dobré kvalitě. Maso nakupujte u řezníka tak, aby bylo co nejvíce čerstvé. Nikdy nekupujte maso již dopředu naložené, to totiž nebývá čerstvé a určitě si na něm tolik nepochutnáte. Maso dostatečně dopředu naložte, ať se do něj dostane marináda. Maso nakládejte podle své chuti, doporučuji nakládat ve dvou třech marinádách, abyste měli na výběr.
2. Zelenina
Zelenina patří ke každému grilování, masa totiž budete mít všichni dost a je dobré to občas zajíst čerstvou či grilovanou zeleninou. V den grilování si připravte zeleninový salát a nakrájejte si zeleninu, kterou budete později grilovat. Tu můžete grilovat jen tak, nebo také potřenou lehčí marinádou, či jen osolenou a opepřenou.
3. Omáčky
Před grilováním si připravte i omáčky k masu či zelenině. Omáčky či dipy jsou prostě skvělým doplňkem ke každému grilování. Připravit si můžete domácí, nebo koupit ty už hotové, které se prodávají v každém supermarketu. Samozřejmě domácí omáčky jsou mnohem chutnější, ale je s nimi spousta práce.
4. Pečivo
Pečivo je na každé grilovačce nutností. Ideální je pečivo čerstvé, nejlépe domácí. Upéct můžete chléb, bagety, pita placky… Je to na vás. Samozřejmě pečivo si můžete i koupit ale stejně jako u omáček je to domácí prostě chutnější a lepší. Pokud máte v plánu grilovat hamburgery, pak budete potřebovat také hamburgerové housky. Pokud jste někdy ochutnali ty kupované, pak asi víte, že nejsou zrovna nejchutnější, spíše naopak. Ty určitě stojí za to, upéct vlastní.